0 I Fra tiden i Faaborg

Slagtemåned

November slagtemåned

Der var en tid, hvor november måned blev kaldt “slagtemåned”.

Det var længe før den 8. marts 1901, da Faaborg og Omegns Slagtermesterforening blev stiftet. Det er også en del år siden, at Emil Hansen jun. (tilvenstre på billedet) overtog faderens slagterforretning i Østergade 5.
Års kompagniskab med faderen havde han haft og han havde drevet forretning sammen med broderen og i 1933 overtog Emil jun. forretningen.
Sammen med slagtermester Moritz Levin Østerbrogade 33 og Vilh. Keller Jordløse sad Emil Hansen jun. i foreningens bestyrelse.
Emil Hansen drev en veludstyret slagterforretning forsynet med moderne maskineri, udregningsvægte og “:::der forefindes Sabroes køleanlæg og kølerum i forretningen…” – sådan læser man i “Danske Slagterlav – Forening og mestre / 1934 – tre bind som jeg har fundet i en lokal genbrugsforretning, formedels 15 kroner pr. stk.
Der ville nok blive ramaskrig hvis den lokale slagter nu om dage hængte en hel svinekrop ud på sin forretningsfacade flankeret af en oksebagfjerding.
I gammel tid var november også den måned hvor landsbyfællesskabet besluttede hvem som skulle huse “bytyren” vinteren over.

I Faaborg havde den gået løs og måske lidt fnysende skræmt borgere fra vid og sans. Men mon ikke den også fredsommeligt har græsset på Hyrdehøjen ude øst for byen hvor engang avlsbruger Breums stråtækte bindingsværksgård havde haft sit sted ud mod en farbare vej mod Svendborg(?)…

Andre tekster

Ingen kommentarer

Svar