In Fra tiden i Faaborg

Drengehold 1952

Faaborgs Idrætsforenings drengehold var i 1952 godt på vej til at befæste deres solide position i drengerækkens turnering. Byen havde dengang to klubber – AIK (Arbejdernes Idrætsklub) og FIF (Faaborg Idrætsforening). De to foreninger havde omklædningsrum i én og samme bygning og noget egentligt klubhus eksisterede ikke.
Byens seneste idrætsanlæg var blevet anlagt og indviet i 1936 med baner til idræt, fodbold, håndbold og tennis. Per Møller Hansen (bageste rk. i midten) var noget yngre end de andre drenge på holdet. Han havde på et tidligt tidspunkt vist så åbenlyse talenter for spil og scoringer, at han flere gange blev rykket op blandt ældre spillere. I sæsonen 1952 var han blot 11½  år gammel og var en klar forstærkning af holdet og faderens scrapbog med avisudklip viser mange eksempler på hans gode spil og flittige scoringer.

Drengene på billedet er –
Bageste række fra v.: Per Boysen, Steffen Skands, Per Møller Hansen,Børge Madsen, Leif (kranfører) Skovlund Nielsen.
Midten:Hans Christian Bødker.
Forreste række fra v.: Erik Majgaard, Arne Vie, Kaj Riber, Erik Holm Madsen, Carl Husum

I 1952 var de to klubber AIK og FIF endnu ikke lagt sammen. Det skete først i juni måned 1955. Nitten år efter det lokale stadion var blevet anlagt og indviet med deltagelse af Arveprins Knud.

 

You Might Also Like