2 In Fra tiden i Strib/ Sådan set

Hold en plads

“Der skal holdes en plads fri, hvis hun kommer. Præsten har lovet at fælde hendes 40 år gamle træer og hvis han bliver færdig i god tid, så kommer hun”. 

Sådan lød det indledningsvis ved velkomsten til  årets pensionist-julefrokost i skolens håndgerningslokale anno 2010.

Både spændte og forventningsfulde var vi, “Den Gamle Garde”, troligen igen i år mødt frem. Selvfølgelig efter forudgående mundtlige  tilsagn om at give fremmøde og at medbringe de nødvendige “arbejdsredskaber” såsom postelin, bestik og liquid væske til eget forbrug.  

Et par af de ellers så stabile vanlige deltagere måtte desværre meddele forfald af kedelige årsager.

Unægteligt en god og vederkvægende oplevelse  at møde kolleger og få genfremkaldt sjove, underfundige og finurlige hændelser og episoder og fælles oplevelser fra 30 – 40 års skolehverdag berettet med kollegernes vidt forskellige  indfaldsvinkler, med humor af karsken bælg og med pædagogisk og psykologisk spændvidde og tæft så selv melankolikeren må lægge sig flad af grin.

Det har sand for dyden aldrig været kedeligt at være lærer.

En stol forblev tom…

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ib
  7. december 2010 at 22:26

  Hende hvis træer præsten havde lovet at fælde. Hvis han blev færdig betids nok, så ville hun møde op til julefrokosten. Hvis han ikke blev færdig, så kom hun ikke. Men hun meldte sig indledningsvis til. Betalte og reserverede en stol – hvis. Præsten blev tilsyneladende ikke færdig med at fælde de træer.

 • Reply
  Helle
  7. december 2010 at 19:20

  Hvis?

 • Leave a Reply