1 I Fra tiden i Strib

Den lille intuition

værelse

Herhjemme hos Farmoren og Farfaren har Laura sit eget legeværelse. Dér råder og regerer hun suverænt og frit og dér roder hun så det ind imellem er en gru.

Ikke altid leger hun på værelset.

Ofte slæber hun legetøjet frem og spreder det over hele huset, så man næsten ikke kan sætte en fod på “frit gulv”.  Så er det som om “de gamle stuer” har fået kunstigt åndedræt og fornyede farve i kinderne og så går der en rum tid med at rydde op efter den unge frøken. Alligevel er ulemperne dog små i forhold til alle fordelene.

På Lauras legeværelse står også et gammelt fjernsyn. Det bruger hun ikke så tit.

I torsdags var Laura og hendes far på besøg til spisning. Det er de hver anden torsdag.  Forud for spisningen legede Laura som hun så tit har gjort før. Efter spisningen gik hun ind på sit værelse og vi hørte hendes stille rumsteren og  pludren ud gennem den åbenstående dør.

Et kort øjeblik efter ønskede hun tilsyneladende selskab, så hun kaldte på sin far i et indbydende og overbevisende tonefald: “Fa-ar – kom lige. Jeg har en overraskelse til dig….. Der er fodboldbaner i fjernsynet!”

Peer er aktiv OB-fan og ser en del fodbold, følger med i turneringer, stillinger, placeringer, spillerkøb etc. etc.

Der var nu ikke noget fodbold i fjernsynet på det tidspunkt, da Laura kaldte på ham. Men – hendes 3½ årige pigelige intuition havde nu alligevel luret faderens interesser og mon ikke hun vidste hvordan hun skulle “dreje ham en knap”.

Peer lå ihvertfald længe på gulvet inde på værelset sammen med Laura. Det så ud til at de hyggede dem gevaldigt med dét, de var i gang med.

Andre tekster

  • Noget med rødt | ibmh's blog
    29. oktober 2009 at 11:18

    […] lille frøken har iøvrigt sit helt eget legeværelse stående klar til fri afbenyttelse, når hun kommer på […]