In Alfred Vigelsø's slægt/ Slægt

Karen og Kirsten

Karen Cecilie og Kirsten Gunild, mor og datter, var som skåret ud af ét stykke. De besad også nogle åbenlyse ens kompetencer og talenter som sås i deres individuelle gøren og laden. Begge var de rolige, åbne og vel afbalancerede. Begge var de opmærksomme på deres omgivelser og omsorgsfulde for både familie og omgangskreds og begge besad de en bevidst interesse for såvel det nære som  det globale samfund.
Karen Cecilie var en hjemmets kvinde. Det var Kirsten Gunild også, men til forskel fra sin mor, så  rejste Kirsten Gunild meget til fjerne feriesteder og sydlandske kulturer sammen med sin mand.

Karen Cecilie var opkaldt efter sin farmor der hed Karen Guhl og som var gift med skomagermester Lars Wikkelsø. Kirsten Gunild var også opkaldt efter sin farmor, Kirsten Hansdatter Madsen der var gift med Gårdejer Mads Hansen, Øxnebjerggård. Hver især var de børn af velstillede forældre.

Ud over gode skolekundskaber, en flot flydende skrift, interesse for litteratur, kunst og musik gennemførte de begge hver deres uddannelser i den finere husholdning for bybefolkning og det solide hushold med havebrug og grøntsagsdyrkning for landbefolkning. Begge gennemførte de deres uddannelser på husholdningsskoler i begyndelsen af 20-års alderen og begge førte de dagbøger og omhyggelige noter om husholdningsråd, opskrifter, syning, strikning, rensning, om tøjs vedligeholder og ugens arbejdsgange og sågar om hattefjers pleje.

Karen Cecilie levede i blot 58 år. Hun døde i 1933.  Kirsten Gunild blev 71 og døde i 1970.  Begge har de deres sidste hvilested i familiegravstedet på Horne Kirkegård, hvor også Karen Guhl og Lars Wikkelsø’s bevaringsværdige gravsten er placeret med inskriptionen: “Dø her, leve hisset”.

You Might Also Like