3 In Fra tiden i Faaborg

Jæger

alfredernstVed læsning af noter og optegnelser i min fars jagtjournal tilbage fra 1933 og frem til 1951, fornemmer man klart en yderst engageret og meget optaget ung jægers fascination af skydning og jagt og af sporten i det hele taget.

Avisudklip fortæller om en lang række af hans deltagelser i flugtskydningskonkurrencer arrangeret forskellige steder på Fyn. Det var ikke alle han vandt, men han tog helt klart sin del af præmierne og ikke mindst 1. præmierne.

 Min far lagde aldrig skjul på, at han var konkurrencemenneske og han skjulte heller ikke hans spontane følelse af at være sejrrig, succesfuld og pavestolt, når han havde ”banket” sognets honoratiores på skydebanen. At det så også kostede kassen at nå dertil, ses af gemte regninger på patroner, krudt og hagl og andet fra den lokale cykelhandler. Min far brugte faktisk ret så store summer på sin sport.

 Han ufarpokaldlevede uden tvivl sin drøm og sin spændingstrang på skydebanerne og når han var på jagt i skoven, på markerne eller på vandet. For alle hans børn var han en yderst kompetent naturvejleder, en spændende fortæller og en dygtig iagttager. En sand mester og sportsmand på sit felt.

Foto th.: Alfred og lillebroderen Ernst 1917

 Foto tv.: Taget i baghaven i Horne sommeren 1936. Han var da 27 år gammel.

Alfreds store forbillede udi jagt og natur var hans farbror, Peter Laurits Hansen – kaldet Den gamle Jæger.

You Might Also Like

 • Otium & Idyl | ibmh's blog
  5. december 2009 at 11:38

  […]  ”Pokalvinderen” ikke at […]

 • Den gamle lystfisker | ibmh's blog
  30. november 2009 at 21:54

  […] det er nævnt andet steds, var min far en passioneret jæger og sportsfisker og et rendyrket naturmenneske med stor indsigt og forståelse for alt hvad der rørte sig under den […]

 • Ib
  8. oktober 2009 at 09:48

  Alfred nød, gennem alle årene, stor anerkendelse i vide kredse for sine evner i flugtskydning.
  Hans åbenlyse forbillede var hans farbror, Peter Laurits Hansen (1878 – 1948)som forblev ugift, og alle dage boede hjemme på gården.
  I familiealbummet skrev Alfred ved billeder af Peter Laurits: “Den gamle jæger”.