In Alfred Vigelsø's slægt/ Guhl/ Slægt

Bysbørn

Jørgen Daniel Guhl og Cathrine Rasmusdatter Braad blev trolovet den 29. april 1756.

At der intet var til hindring for deres ægteskab indestår Oluf Madsen og Rasmus Jørgensen for. På den tid havde man nemlig ikke personregistre man kunne slå op i og kontrollere om de unge var nært beslægtede og derfor ikke måtte indgå ægteskab med hinanden. Derfor brugte man retskafne og troværdige personer – som kendte til de unge – til at bevidne rigtigheden af deres påståede herkomst.

Jørgen Daniel og Cathrine Rasmusdatter Braad blev gift den 26. maj 1756 af Hr. Lund i Faaborg kirke.

Denne begivenhed kan man ved selvsyn konstatere i den gamle kirkebog fra den tid.

At Jørgen Daniel og Cathrine i 1772 købte to parceller i Østergade ser man andetsteds.

 Jørgen Daniel og Cathrine var så heldige, at der i byen boede en kunstner ved navn Søren Læsøe Lange. Ham fik Jørgen Daniel og Cathrine i slutningen af 1700-årene til at portrættere sig. Resultatet ser man ved selvsyn på de to portrættegninger de har efterladt sig.

 Med parykker, kalvekrøs og sølvknapper sidder de så – for eftertidens åsyn – og ser på hverandre. Hvilke tanker de har gjort sig, er vi ikke indviet i.

You Might Also Like