2 In Dagny Andersen's slægt

Karen Marie Andersen

Min morfars mor (Se Dagny’s anetavle) nr. 5

Karen Marie Andersen blev født den 16. januar 1871 i Asnæs, Ods Herred, Holbæk Amt, og hun blev døbt i Asnæs Kirke den 22. januar samme år. Hun var det tredie barn i en søskendeflok på  7 børn – 6 piger og én dreng.

Karen Marie bliver konfirmeret 1885 i Asnæs Kirke. Indtil da var hun hjemme hos forældrene og hjalp til med hverdagens gøremål i huset, i stalden og på markerne.  Senere tager hun dog ud og tjener hos andre.

22 år gammel får Karen Marie en datter som fødes den 29. januar 1893 i Asnæs og som bliver døbt Marie. Faderen, Jacob Jensen, fra Grevinge Sogn var med ved barnets dåb.

Karen Marie og Jacob Jensen gifter dem ikke og Jacob forsvinder ud af billedet.

Min mor undrede sig ofte over, hvor dette barn – morfars ældre søster – blev af.  Først for nyligt er der fundet noget om hende.

Barnet – Marie – kom i pleje hos en fragtmand Peder Jensen og hustru, som boede Asnæs Næssevang.  Da hun bliver konfirmeret i 1907, har hun fortsat ophold hos plejeforældrene. Om hende ved vi nu, at hun blev gift den 21. november 1913 i Asnæs Kirke med Gårdmandssønnen Hans Peter Wilhelm Hansen. Sammen får de en datter som blev født den 14. februar 1914 i Fårevejle Stationsby og som blev døbt Ruth Erika Iris Hansen.

Hvad der siden bliver af  Marie og Hans Peter Wilhelm, vides ikke. Dog ved vi med sikkerhed, at ingen af dem dør i Fårevejle Sogn.

Den 6. januar 1895 får Karen Marie endnu et barn som døbes Hans (min morfar). Der er ingen oplysninger om faderen, men det er fortalt, at han var bagersvend fra København. Hans bliver konfirmeret 1909 i Kundby Kirke. Efterfølgende kommer han ud at tjene ved landbruget. morfarspap

Den 10. september 1900 gifter Karen Marie sig  med Jens Kristian Hansen fra Kundby og de bosætter dem i Stigs Bjergby hvor deres første fælles barn, Jens Peter, kommer til verden.  Karen Marie og Jens Kristian bosætter sig i Kundby og dér får de i 1905 en datter som er død ved fødslen. De næste år får Karen Marie og Jens Kristian Hansen yderligere  to børn:  Karl Frederik Aksel Hansen født den 9. december 1907 og Johannes Rosendal Hansen født den 11. september 1911.

jenskristianbørnKaren Marie pådrog sig en ondsindet sygdom og sønnen Hans og hans hustru Maren tager til Kundby, hvor de er i nogle måneder for at hjælpe med at pleje Hans’ syge mor.

Karen Marie dør den 10. juli 1926.

Jens Kristian besøgte ofte familien på Fyn. På sine ældre dage var det som regel en af sønnerne han havde til at køre for sig, når han besøgte Maren og Hans på Assensvej.

Foto th. Jens Kristian Hansen (min morfars stedfar)

Foto tv. ca. 1932:  Fra venstre: Dagny (min mor), Inge, Jens Kristian, Else og Arne (se Maren og Hans’ børn)

You Might Also Like

 • Ib
  14. maj 2011 at 04:29

  Hr. Svend Erik Hansen

  Tak for dit bidrag.

  Mvh.
  Ib Møller Hansen

 • Svend Erik Hansen
  13. maj 2011 at 17:14

  til, hr. Ib M.Hansen
  Jeg fik en lille overraskelse da jeg ved en tilfældighed kom ind på din blok om slægten, for det er min farmor jeg ser!
  Karen Marie Andersen og Jens Kristian Hansen, blev viet i Kundby Kirke den 10. sep. 1900, og de fik deres første fælles søn Jens Peter Hansen, (min far) som blev født i Stigs Bjergby sogn den 13. okt. 1901, og det var her de boede den første tid de var gift.
  Senere flyttede de til Kundby, og den 10. okt. 1905 fik de en datter som desvære var død ved fødslen.
  Håber at du vil bruge mine oplysninger.
  med venlig hilsen
  Svend Erik Hansen
  4534 Hørve