In Fra tiden i Strib

Salmuera

Husker du duften fra Stribfestival’ens Spidstegning når der blev bålstegt pattegris, vildsvin, lam og svinekamme og der blev lagt ribbenstege på grillen og lagt indpakkede engelskbøf i bålets gløder, og løber dine erindringer lidt  løbsk i tid og sted ved tanken om syn, stemning, lyde og sommervejr? Så er her opskriften på den ”dressing / salmuera (saltlage)” som Spidstegningen og Grundejerforeningens medhjælpere dengang anvendt og som hvert år blev brygget i 10 – 15  liters portioner.

Spidstegningen bryggede stor portion hvert år. Til hjemmebrug brygges naturligt nok i mindre portioner – eksempelvis en liter ad gangen.

til 1 / 1 flaske bruges flg. ingredienser.

1 spks. Finthakket hvidløg
1. spks. timian
1. spks. sød chilipeber
1. spks. Pabrika
3. spks. Finthakket rødløg
5. spks. Groft salt

Ingredienserne kommes i en flaske, der fyldes med vand og flaske med indhold står i 14 dage – helst op til 5 uger.

I proppen bores et hul.
I korkprop skæres et par riller.

Dette giver hul til gæringen og senere kan der stænkes med flasken. Når gæringen er overstået, kan der tilsættes 1 – 2 glas akvavit eller anden ren spiritus.

Salmueraen er anvendelig til de fleste kødretter. Kan man ikke lide hvidløg, kan disse erstattes med almindelige løg, et par små løvstikkeblade eller anden krydderurt efter smag.

Vil du slå dig sammen med flere om at brygge en større portion så er nedenstående ”dosering” anvendeligt til 15 flasker (0,7 liter).

2½ kg. Rødløg
2 kg. Havsalt
3 glas Timian
3 glas Sød Chilipeber
3 glas

You Might Also Like