In Fra tiden i Strib/ Sådan set

Klumpfisken

IMGP2132For nogen tid siden – en dag midt på formiddagen – ringede telefonen. Det var svogeren.

” Der ligger en sjov fisk på stenene ude ved den nye Lillebæltbro. Jeg er i tvivl om hvad det er for en. Vil du med ud at se den”?

Jo – det ville jeg da gerne. Jeg kommer med det samme.  Fandt i hast cameraet frem og startede Toyotaen og kørte så derud.  Parkerede ved Bådpolsteren på Strandvejen og derfra gik vi så til fods ud over pladsen hvor der hvert år holdes “Rock under Broen”.

Dér lå den på stensætningen ud mod Lillebælt – Omkring 100 meter nordlig for broen. Død – Velsagtens skyllet op på stenene ved højvande

molamolaVi mente nok at kunne genkende fisken. Men ville gerne være sikker, så vi forespurgte hos sagkundskaben, som også tog ud på stedet for ved selvsyn at konstatere. Jo – det var en klumpfisk – vistnok den almindelige som hedder Mola Mola. Den skulle efter sigende være en sjælden gæst i Danmark og betegnes som havets venlige superstar og iøvrigt være i stand til at blive stor – endog meget stor.

… Det blev fortalt, at klumpfisken er monogam. Parvis følges de ad gennem livet. Dør den ene, går der ikke lang tid, så dør den anden også. Nogen tid forinden havde man fundet hannen død et sted ved kysten i nærheden af Middelfart. Nu var hunnen så også fundet død…

Svogeren og jeg stod en stund og kikkede på fisken og småfilosoferede lidt over fremmede fiskearter i vore hjemlige farvande. Så gik vi turen til fods rundt på halvøen og vendte derefter snuden hjemad.

You Might Also Like