0 In Fra tiden i Strib/ Sådan set

Frisk frugt

fugle1Det er efter forlydende sundt, at spise frisk frugt hver dag. Supermarkeder byder sig til med et velassortieret udbud og grønthandlere gør hvad de kan for at følge trop. Så muligheden for at erhverve frisk frugt er tilstede i rigt mål.

Om ikke dagligt, så mindst et par gange om ugen køber vi frisk frugt som vi selvfølgelig deler med fuglene i volieren. Dejligt er det jo at sætte tænderne i f.eks. et sprødt saftigt og velduftende æble.  Selvfølgelig først efter, at æblet er grundigt afvasket under den rindende kolde vandhane, fordi det har vi hørt at man skal for at vaske diverse konserverings -og desinficeringsstoffer af.

Fuglene i volieren- naturens egne feinschmeckere – vil ganske enkelt ikke sætte næbbet i de æbler som de bliver tilbudt.  Tavse vender de ryggen til slig stads. Hos os hedder frisk frugt i volieren altså ikke æbler, men gerne forskellige former for grønt. Men favoritten er og bliver økologiske gulerødder.

fugle2

Med økologiske gulerødder på menuen, er fuglene straks helt anderledes opmærksomme, interesserede, belevne, snaksalige og pludrende.  

Måske skulle man lytte noget mere til den reelle sagkundskab,  frem for de formelle, nok så velformulerede salgsfremmende postulater vi med ekspertattitude får serveret i reklamer og medier .

Vi har forøvrigt engang haft en cocker spaniel som absolut ikke var nogen kostfornægter. Alt hvad hun kunne snige sig til at æde uindbudt, det røg indenbords. Sågar stearinlys. Men – hun ville ikke spise æbler medmindre de blev skrællet – og så måtte skrællen ikke ha’ været rød.

Jeg ved hvor der findes et sted med en bod ved vejen. Dér får man den rene vare direkte fra voksestedet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply